Posted on

Årets event 2023

I uge 33 2023 skete der nok Danmarks største samling af discgolfspillere. Det skete i forbindelse med at Discgolf Vest arrangerede et AM DM. Visionen var at samle det største amatørfelt til en turnering på dansk grund, og det må man sige lykkedes. Over 330 amatør spillere var tilmeldt AM DM dette år, det kunne kun lade sig gøre ved at Discgolf Vest
tænkte i nye baner.
Hvordan samler man så mange spillere, og samtidig formår at afholde turneringen over kun 3 dage?
Det kan kun lades sig gøre ved hjælp af utrolig mange frivillige, koordinering, overblik og brug af flere baner på en gang. Hele 3 baner var i brug hen over den forlænget weekend. Skibild-Nøvling banen en park bane midt i et villakvarter. Banen er mentalt krævende, da stort set alle huller giver mulighed for birdies. Discgolf Vest har igennem et utrolig tæt samarbejde med de lokale skabt en lille oase af en bane, som udfordrer selv garvede spillere. Sidder dit indspil eller putts ikke på dagen, kan man nemt falde langt tilbage i den samlet stilling.
Videbæk er en bane mellem by og landevej. Her er det lykkes at skabe en teknisk svær bane. Her er en par runde fra gul ratet til 930, hvilket uden tvivl gør den til en af de sværere baner i Jylland. Her er roughen – rough. Også her har der været et tæt samarbejde med de lokale om at skabe en bane, som ikke er lig mange andre. Her skal du mestre stort set alle slags skud for, at komme i toppen af scorecardet.
Den sidste bane som var i spil til dette års AM DM var Momhøje. En natur bane som er kendt af de fleste. Den kræver, at den lange arm medbringes for at gøre det rigtig godt. Samtidig er der masser af skov, der kan drille ens mentale game. Her er vinden altid en faktor på nogle af de lange huller, samt når puttet skal sættes.
For at give plads til så mange som muligt var der åbnes op for næsten alle rækker. Rækkerne som var inviteret med, var følgende: MJ15, MJ18, MA50, MA40, FA3, FA1, MA4, MA3, MA2 og MA1 og som noget nyt så blev der afholdt Døve DM sammen med. For at give plads til alle de spillere, var der tænkt i lokale overnatningens muligheder i Vorgod-Barde. Det var også her turnerings centrum var placeret. Her var der opsat et stort telt til fælles samlinger og fest lørdag aften. Der var også skaffet mulighed lige ved siden af for at sætte telte og campingvogne op og her lave en fælles camp. Til de mere magelige var der AirBNB, hoteller og sommerhuse i lokalområdet, og de var godt booket op.

Med til at skabe en oplevelse, var der planlagt forskellige aktiviteter, som startede tidligt på ugen og forsatte igennem hele turneringen f.eks. klinik med Martin & Kristian Spliid, pargolfturnering og trilogy turnering. I samarbejd med sponsorerne, var der lavet spiller pakker til alle spillere. Disse pakker var bestående af en paraply, 2 discs, sportsack og et håndklæde alt sammen fra Latitude 64. Under selve turneringen var der acepræmier, og fredag og lørdag var der closes to pin for gul og hvid tee. For at få sådan en stor turnering til at forløbe på bedstevis er det en nødvendighed med mange hænder, det er her, at de frivillige kommer ind i billedet. De mange frivillige har været uundværlige.
Der var til turneringen lavet aftaler med folk fra andre klubber, som kunne hjælpe med at være TD’er på de forskellige baner. De lokale fra Discgolf Vest stillede med rigtig mange spottere, og om fredagen kom der frivillige til, som også bød sig til som spottere.
Lokalforeningerne var også massivt repræsenteret. I Momhøje var det FDF-spejdere, der stod med en bod, hvor de solgte mad og drikkevarer. Samtidig stod de for at smøre de for bestilte sandwichs. I Skibild-Nøvling var det deres lokalforening, som stod for en bod. Her grillede de mad, der var yderligere mulighed for at købe drikkevare og slik. Her var nysgerrigheden stor omkring eventet. De lokale fik en snak med flere spillere, samt var med rundt på banen for at opleve hvordan spillerne f.eks. taklede udfordringerne. I Videbæk var der stillet en pølsevogn op til at klare de sultne munde, der kom og spillede. Også her var lokalbefolkningen nysgerrig på hvad der foregik, og spurgte interesseret ind til spillet. Discimport var til stede med en stor popup-butik, hvor de med imødekommenhed og stor indsigt kunne hjælpe alle lige fra begyndere til garvede veteraner. Folk kunne få stillet deres trang til nye disce eller suppleret op efter ens favorit disc måske var blevet mistet.
For at understrege hvor meget lokalsamfundet bakkede op omkring dette DM event, var det lykkedes Discgolf Vest at få 2. viceborgmester i Herning, Karlo Brondbjerg til at byde velkommen fredag på banen i Momhøje. Karlo spiller, til tider, selv discgolf med sin søn. Han kunne berette sin begejstring for sporten og vigtigheden for flere baner, plus hvilke betydninger dette har for lokalsamfundet. Samtidig med Karlo var Erik Viborg, Kulturformand i Ringkøbing Skjern kommune, i Videbæk til åbningen. Gennem hele ugen var der godt humør, smil og glæde at spotte fra både spillere, arrangører, frivillige og de lokale. Mange sluttede eventet af med at tilkendegive den positive stemning og et ønske om noget liggende i fremtiden. Måske det kan lade sig gøre igen, hvem ved hvad de mange ildsjæle i sporten finder på? Spændende om der i andre klubber er ideer og lyst til at løfte Am-Dm videre – måske i en ny retning..

Disc golf underudvalget i DFSU, glæder sig til samling af klubformændene den 19. November i Momhøje (se mail til klubformænd fra Dennis Thygesen)

Som det sidste skal nævnes vinderne af de forskellige rækker.

MA15
1 pladsen gik til Mads Haljær
En delt 2 plads gik til Lina Taagaard og William Faarborg.

MA18
1 pladsen gik til Jeppe Nordstrøm hansen
2 pladen til Isaac Plagborg
3 pladsen til Nikolaj jensen

MA50
1 pladsen gik til Peder Klink
2 pladsen til Sune Schrold
3 pladsen til Steen Teudt

MA40
1 pladsen gik til Johan Selander
2 pladsen til Martin Terkelsen
Og en delt 3 plads til Jacob Lykke og Tommy Plagborg

FA3
1 pladsen gik til Liv Jensen
2 pladsen til Winnie Holdt

3 pladsen til Christina Simonia Straarup

FA1
1 pladsen gik til Gitte Maria Jørgensen
2 pladsen til Kassandra Fog Wichmann
3 pladsen til Sidsel Kubsch

MA4
1 pladsen gik til Søren Jacobsen
2 pladsen til Casper Skjold Buhrkall
3 pladen til Andreas Møller Nielsen

MA3
1 pladsen gik til Nicholai Güldner
2 pladsen til Joakim Groevdal
Og en delt 3 plads til Øjvind fredsgård Larsen og Jeppe strange

MA2
1 pladsen gik til Frederik Sølvsten
2 pladen til Jonas Petterson
Og en delt 3 plads til Nicolai Thygesen Bayer og Frederik Meyer olesen

MA1
1 pladsen gik til Frederik Palsbjørn
2 pladsen til Troels Rene Rasmussen
3 pladsen til Jeppe Damgaard

Døve DM
1 pladsen gik til Emil Mitko Trillingsgaard Stabel
2 pladsen til Christian Klim
3 pladsen til Ulrik Mjelva

Stor tillykke til alle !!!

Artikel skrevet af: Henning Kærsig
Tilrettet af: Karsten Iversen & Birger Nielsen