DiscGolfPark Banedesign

Hvad er disc golf?

Disc golf er en sport, der spilles med frisbees / discs for at gennemføre en bane med så få kast som muligt, svarende til traditionel golf. Spillere bruger forskellige typer discs til forskellige typer kast og afstande. Disc golf baner kan være begyndervenlige eller meget udfordrende, og sporten kan spilles individuelt eller i grupper. Det er en populær fritidsaktivitet og konkurrencesport, der nydes af mennesker i alle aldre og færdighedsniveauer. Disc golf er i folkemunde måske mere kendt som frisbee golf, men da ordet ”frisbee” er varemærkebeskyttet, er disc golf den korrekte betegnelse.

Hvorfor lave en disc golf bane?

 1. Rekreation
  Disc golf er en sjov og engagerende udendørs aktivitet, der kan nydes af folk i alle aldre og færdighedsniveauer. Oprettelse af en disc golf bane giver folk en rekreativ mulighed for at komme udenfor, træne og socialisere med andre, der deler deres interesse for sporten.
 2. Opbygning af fællesskab
  Disc golf baner kan hjælpe med at bringe folk sammen og fremme en følelse af fællesskab. Spillere danner ofte venskaber og sociale netværk omkring sporten, og turneringer og andre begivenheder kan bringe folk ind fra andre områder, hvilket yderligere bygger forbindelser og relationer. Der dannes også ofte klubber, som afholder små turneringer, træninger og events, som kan bidrage til fællesskabet og det sociale liv. 
 3. Økonomiske fordele
  Disc golf baner kan også bringe økonomiske fordele til det omkringliggende område. Turneringer og andre begivenheder kan tiltrække spillere fra andre byer, som vil bruge penge på logi, mad og andre tjenester. Derudover kan disc golf baner tiltrække turister, der søger nye og unikke udendørs oplevelser. Se også Mats Adamczak TEDx Talks, hvor han forklarer hvordan discgolf redede Åland Øernes Økonomi. Du kan finde den her.
 4. Miljømæssige fordele
  Disc golf baner kan designes til at eksistere sammen med naturlige naturområder, hvilket giver mulighed for at bevare og fremme det naturlige miljø.

Samlet set kan oprettelse af en disc golf bane være en positiv tilføjelse til et samfund, der giver rekreative, økonomiske og miljømæssige fordele for både spillere og ikke-spillere.

Hvordan kommer man i gang med en ny disc golf bane? 

Alle forløb er forskellige og vi oplever at mange begynder med forskellige udgangspunkter – nogle bare med en idé og et grøn område – nogle med en næsten færdig plan. Derfor råder vi dig til, at du tager kontakt til os, uanset hvor du er i processen – så vil vi meget gerne hjælpe dig igennem hele processen. Vi skitserer her hvordan et banebygningsprojekt ofte kan se ud, og hvilke steps du skal være opmærksom på:

 1. Undersøg området som du ønsker at benytte
  a. Hvis det er grund som er ejet af kommunen skal der selvfølgelig laves ansøgninger omkring opsætning af disc golf bane.
  b. Vi hjælper selvfølgelig gerne i denne proces, og har mange års erfaring med, hvordan dette skal foregå.
  c. Hvis det er privatejet område skal ejeren selvfølgelig give tilladelse.
 2. Kontakt Discimport og aftal tidspunkt til screening af baneområde
  a. Under denne screening vil vi, sammen med dig, gennemgå det tiltænkte areal, og komme med vores vurdering af, hvilken banestørrelse der ville være realistisk og bedst egnet til de målgrupper som skal bruge banen. Hos Discimport arbejder vi meget med sikkerhed når vi designer vores baner, og vi tilpasser vores design og anbefalinger, så området er sikker for alle som færdes der.
  b. Vi vil i screeningen sætte fokus på den målgruppe, som man ønsker at banen skal tiltrække.
  i. Det er vigtigt  at være bevidst om, at banen ikke bliver for svær eller for let, så man skyder forbi sin målgruppe.
  ii. Samtidig skal banen være sjov og alsidig at spille uden at blive kedelig.
  c. Vi vil også i screeningen have fokus på behovet for skiltning, teepads og andre baneværktøjer, som kan optimere den kommende bane.
 3. Ansøgninger om fondsmidler.
  a. Vi samler et tilbud, som indeholder de produkter I ønsker, som kan bruges i denne ansøgningsproces. Vi kan lave tilbud på en færdig pakke inklusiv etablering og montering eller vi kan lave et skræddersyet “gør-det-selv” tilbud.
 4. Bestilling af varer og etablering.
  a. Når der er styr på alle de “kedelige” dokumenter, kan vi komme i gang med at sætte en bane i jorden!
  b. Der er både mulighed for selv at stå for etableringen, og vi tilbyder også en løsning, hvor vi kommer ud og etablerer hele banen. 
  c. Vi hjælper selvfølgelig med vejledning i processen med at få alt sat i jorden – både kurve, skilte og teepads.
 5. Banekort og teeskilte
  a. Vi anbefaler altid et godt informationssystem. Det er vigtigt at jeres målgrupper kan finde rundt på banen.
  b. Ønskes der oversigtskort og/eller teeskilte vil vi i dette step påbegynde tegningen heraf. Det er vigtigt at banen er blevet testet igennem, således at vi sikrer at der ikke skal laves pludselige ændringer.
 6. Oprettelse af bane på UDisc
  a. UDisc er den mest brugte disc golf app, som indeholder næsten alle disc golf baner rundt om i verden. Vi anbefaler at man opretter sin bane herinde, hvis man ønsker besøgende. 
  b. Vi kan selvfølgelig også hjælpe med oprettelsen af dette.

Danmarks førende designere af disc golf baner

Hos Discimport har vi mere end 20 års erfaring med design af disc golf baner. Vi designer baner med stor respekt for andre brugere af områderne, og sætter sikkerhed som førsteprioritet. Vi ønsker at designe baner, som matcher det behov der er i området. Vi designer derfor både professionelle baner, som bliver brugt til store turneringer og til større klubber, men også mindre baner, som for eksempel kan bruges af skoler, institutioner og nyere spillere. Disc golf skal være sjovt for alle, og dette er ikke en let disciplin når vi taler banedesign. Derfor anbefaler vi altid at et banedesign vendes med en professionel.

Hvad er DiscGolfPark

DiscGolfPark er et unikt banebygningskoncept, som findes rundt om i hele verden. Discimport er de eneste der kan bygge certificerede DiscGolfPark baner i Danmark. Banedesignerne under DiscGolfPark er håndplukket og udvalgt til at bygge baner under et koncept, som følger en høj standard indenfor banedesigns. Mikael Birkelund Jensen-Johansen er den certificerede designer her i Danmark og er altså også ejer af Discimport. Derfor vil et samarbejde med Discimport også være et samarbejde med DiscGolfPark uden at dette har ekstra omkostninger. DiscGolfPark er et stærkt trademark at få på sin bane, således at alle spillere ved, at banen lever op til de høje standarder, som de er vant til. Samtidig vil banen blive en del af DiscGolfPark’s næsten 500 baner, som er fordelt på tre kontinenter. Du kan læse her hvad DiscGolfPark selv skriver eller se deres video:

“DiscGolfPark is a unique disc golf course concept developed in Finland back in 2005. It is based on the idea of building sports facilities in an environmentally friendly way. DiscGolfPark is the most popular disc golf course concept in the world. We have almost 500 installations on three continents. DiscGolfPark provides great experiences for players of all skill levels: from beginners to professionals. Our main ideology is to introduce disc golf to new audiences. By investing in a DiscGolfPark, you will get a lot in return for years to come!”

Du kan læse meget mere om DiscGolfPark på deres egen hjemmeside som du finder her.

DiscGolfPark i Danmark

I Danmark findes der omkring 120 baner registreret på Udisc. Der findes ud over dette også andre baner som ikke er registreret. DiscGolfPark og Discimport har lavet mere end 40 baner i Danmark og leveret udstyr til mange flere. DiscGolfPark er den højeste kvalitet af banedesign og det bedste udstyr på markedet.
Mikael Birkelund Jensen-Johansen har været banedesigner for DiscGoldPark siden 2014 og har inden da gjort sig mange erfaringer med forskellige slags baner. Mikael er selv 3 x Danmarksmester i disc golf og også vinder af Berlin Open 2006. Disse erfaringer er noget som Mikael drager ind i sit arbejde med banedesign i Danmark. Mikael har samlet et mindre team under Discimport, som alle er med til at designe baner rundt om i Danmark, og som har fået lov til at komme under hans vinger.
Det er vigtigt for Mikael at bygge baner, som passer til det niveau udfordringer som passer til den målgruppe der ønskes at bruge banen, og samtidigt have øje for sikkerheden for andre discgolfere, samt sikkerheden for andre brugere af området. Derfor har Mikael også både designet en af Danmarks sværeste baner i Silkeborg, Søhøjlandets Disc Golf Bane, men også designet mange mindre baner, som blandt andet bliver brugt af skoleelever, familer og børn. Mikael forklarer her selv hvad hans oplevelse er af at designe baner for DiscGolfPark:

“Det er fantastisk at designe disc golf baner i Danmark fordi vi har så gode traditioner for foreningsarbejde.” Det betyder at der er rigtig mange lokale ildsjæle som står klar til at hjælpe disc golf entusiasterne igang med at finde fundraising, organisering og samarbejde med de lokale myndigheder og ejere af velegnede grønne områder. Det er fantastisk at se disc golf bane projekterne komme til live fra idé til virkelighed igennem tusindvis af frivillige timer i lokale idrætsforeninger.”

Vores udstyr

DiscGolfPark Kurve

DiscGolfPark kurven blev for første gang introduceret i 2005. Kurven har siden da fået mange forbedringer op til i dag, og kurven findes allerede nu på over 5000 disc golf huller rundt om i verden. DiscGolfPark kurven er uden tvivl en af de mest populære kurve i hele verden, og det er der også god grund til. Kurven er god til at gribe putts med sine 28 kæder fordelt på 2 rækker. 

Kurven kommer som standard i DiscGoldParks gule farve. Hvis der skulle ønskes farveskift på kurvene, er dette også en mulighed, hvor der er flere forskellige RAL farver at vælge imellem.  Flere kommunale områder kan have en holdning til farven, hvilket også gør DIscGolfPark kurven et godt valg, da vi har mulighed for tilgodese disse ønsker.

MultiGolfPark Kurve / Baljer

Vores MultiGolfPark kurve gør det muligt både at spille disc golf, fodboldgolf og park golf. Der graves ud til at metalbaljen kan sættes i jorden, og kurven monteres i samme balje. Der behøves hermed ikke at støbes noget. MultiGolfPark er et godt valg til mindre områder, eller hvis der er ønske om at tiltrække flere forskellige sportsudøvere. Det er samtidigt også det perfekte valg for skoler, institutioner, campingpladser eller andre områder med mange forskellige besøgende.  

DiscGolfPark Skiltning

Skiltning kan være en vigtig del af et banedesign. Både infoskilte og teeskilte er med til at give brugerne information, samt at vise vej rundt på banen. Vi leverer hos Discimport høj kvalitets skiltning med grafisk design som er tilpasset dig. Vi leverer folie med 5 års garanti, så du er sikker på at din grafik altid står skarpt og ikke bliver bleget af solen. Vi kan designe så det passer dig, og der er selvfølgelig også plads til, at sponsorer eller andre informationer kan få en plads på skiltningen.

Infoskilt

Et oversigtskort over hele banen samt de informationer der er nødvendige om banen – dette kunne for eksempel være åbningstider, regler og vilkår eller lån af discs.

Teeskilt

Viser ruten fra teepad til kurv, og hvilke udfordringer der måtte være på vejen. Samtidigt kan der vises, hvis der er specielle regler for det enkelte hul. Der kan desuden tiføjes QR koder som leder spilleren hen til mere information om hullet/banen. QR-koder bruges ofte på skole til pædagogiske/didaktiske formål eller til naturformidling mv.

Jordskruer

Vi tilbyder muligheden for at du ikke behøver at støbe kurven i jorden. Du kan nemlig benytte vores jordskruer, som skrues i jorden og herefter monteres kurven i skruen. På denne måde er kurven også nem at flytte, hvis det skulle blive nødvendigt, og det kræver ikke beton men kun håndkraft. Vi har lavet mange banedesigns som har fundet stor glæde af disse skruer, da dette også gør det muligt at modificere banen over tid. Samtidigt er det en god måde at etablere bane på, hvis man har lyst til at involvere skoleelever, klubmedlemmer eller andre frivillige. Det er nemt og hurtigt og resultatet er en stabil kurv, som ikke kommer til at rykke sig uden at dette skulle være meningen. 

TeePads

Vi kan hos Discimport tilbyde alt hvad du skal bruge for at brugerne af din bane får en professionel oplevelse. Teepads er en af de ting, som virkelig kan højne kvaliteten og tiltrækningskraften til din bane. Teepads kan etableres på mange måder og have mange forskellige former og nuancer. Vi har mulighed for at skræddersy lige præcis det som du har brug for, for at du får det perfekte resultat. Vi har mange års erfaring med etablering og udvælgelse af det bedste materiale til det rette projekt, og vi rådgiver og vejleder dig i hele processen. Det er også muligt at få os til at komme og etablere teepads og sørge for at det hele spiller. 

MultiGolfPark

Som de eneste i Danmark tilbyder vi også MultiGolfPark. Dette er en 3-i-en løsning, som giver en bane flere spilmuligheder end blot én. Der kan på disse kurve/huller nemlig spilles både:

 1. Fodboldgolf
 2. Discgolf 
 3. Park Golf

Dette er en fantastisk måde at udnytte et områdes potentiale til fulde. Vi har haft stor succes med at anlægge disse baner på mindre områder, hvor der ikke er plads til lange disc golf huller. Ved at vælge MultiGolfPark  åbner man området  op for flere forskellige brugere. Vi har tidligere designet MultiGolfPark, som både kom skolens elever til gode, men som også blev brugt af byens fodboldhold som opvarmning. Ud over det kunne turister og andre brugere selv vælge hvilken aktivitet de var interesseret i. 

Du kan læse her hvad producenten selv skriver eller se videoen:

“MultiGolfPark is an innovative concept that puts these three forms of golf together in a way never seen before. With MultiGolfPark, you’ll triple the potential of your recreational area. This makes MultiGolfPark an affordable activity arena for modern urban areas.

You can fit a multi golf course in roughly the space of a football field. MultiGolf fairways are much shorter than the fairways of traditional golf. This makes it suitable for people of all ages and physical abilities. Plus, various obstacles make gameplay more exciting!”

Vi hos Discimport er igen den eneste certificerede MultiGolfPark designer og de eneste i Danmark, som tilbyder denne løsning. MultiGolfPark er en god måde at designe bane på, hvis der ønskes at tilgodese en større gruppe af brugere, samtidigt med at der kan samles flere aktiviteter i det samme teested og kurv / hul.
Du kan læse mere om MultiGolfPark på deres egen hjemmeside som du finder her.

Kontakt os

Mikael Birkelund
Jylland / Silkeborg
mikael@discimport.com
+45 51 92 40 93

Philip Ø. Kristoffersen
Jylland / Aarhus
philip@discimport.com
+45 61 48 44 69

Martin Erichsen
Sjælland / København
martin@discimport.com
+45 31 62 30 02