Posted on

En Lille Sjov Rejse Gennem Frisbee’ens fortid – Frisbie’s Pies (1871-1958, Frisbie Pie Company)

Frisbie Pie small letters

Velkommen til en skæv og “krummende” fortælling om Frisbie’s Pies, hvor tærteformen og frisbeen mødtes i en vild dans fra 1871 til 1958. Hæng på, mens vi kaster os ud i historien om, hvordan leg og arbejde på en tærte fabrik fik betydning for legendariske frisbee-øjeblikke!

Frisbie Who?

Rammen er sat. Det er 1871, og Frisbie Pie Company er klar til at erobre verden – eller i det mindste folks maver. Men vent lige et øjeblik! Hvordan endte tærteforme fra en tærte fabrik som en ny trend blandt studerende? Historien går, at de kloge hoveder på Yale og Dartmouth, i stedet for at nøjes med at spise tærterne, kastede tærteformene i deres pauser. Legenden siger, at et brøl af “Frisbie” fyldte luften, mens de fløj gennem rummet. En slags euforisk tærte-disko, hvis du spørger mig!

The Great Frisbee Mystery

Nu er det her, tingene bliver interessante. Mens Yale og Dartmouth påstår sig som frisbee-pionerer, er der også andre universiteter, bagere og truckførere, der praler af at have kastet de første frisbees. Hvem er den sande mester af det flyvende tærteunivers? Måske var det hele en stor konspiration, en fælles forestilling skabt af Wham-O som led i deres geniale markedsføringsstrategi. Myter eller ej, én ting er sikkert: Alle elskede at kaste med frisbees!

Frisbie’s Farewell

Alt godt har en ende, og det gjaldt også for Frisbie Pie Company. I 1958 drejede tærteverdenen sin sidste dej, da Frisbie Pie Company lukkede dørene. Men frygt ej, for frisbeens eventyr var kun lige begyndt. Wham-O trådte ind på scenen og købte rettighederne til varemærket “Frisbee,” og resten er historie – eller legende, afhængigt af hvem du spørger.

Frisbee Galore

Frisbie Pies findes i flere varianter end du kan forestille dig! Fra 6 hole og 12 hole til small letters, large letters, F-letter og deposit udgaver – det er som et frisbee-menukort, hvor du kan vælge din favoritbid af legendarisk luftig historie. Men du skal op med den store pung, hvis du vil have fingre i en – for de gamle originaler er med tiden blevet penge værd.

Så næste gang du kaster en frisbee og råber “Frisbie” med et smil, husk at du er en del af en skør, sjov og “smuldrende”krummende” historie, der startede med tærteforme og endte med at erobre himlen. Kast med glæde og lad legenden fortsætte!

Frisbie Pies findes i flere forskellige varianter: 6 hole, 12 hole, small letters, large letters, F-letter og deposit udgaver.

Frisbie Pies findes i flere forskellige varianter: 6 hole, 12 hole, small letters, large letters, F-letter og deposit udgaver.

Frisbie Pie small letters.Frisbie Pies findes i flere forskellige varianter: 6 hole, 12 hole, small letters, large letters, F-letter og deposit udgaver.

Small letter version